(c) Can Stock Photo

Hannan tavoite on kiinteät käsivarret. (c) Can Stock Photo

Olen aina ollut varsinainen spagettikäsi.

Käteni ovat pitkät, kuulemma oikein sopivat balettitanssijalle, mutta lihasta niistä ei tunnu löytyvän.

Punnertaminen on aina ollut hankalaa. Oli kyseessä sitten miesten tai naisten punnerrus, tai ihan vaan jokin punnertamista muistuttava äheltäminen, tuskan hiki on silti aina puskenut otsalle.

Vaikka olen kuntoillut säännöllisesti jo yli kolme vuotta, saisin surkea tuloksen Jutan ja superdieettien punnerrustestissä. Ehkä tekniikkani on väärä, ehkä en ole vain treenannut käsiäni riittävästi, tai sitten käsivarteni todellakin on tehty spagetista 😉

Tänä keväänä olen ryhtynyt haaveilemaan kiinteistä käsivarsista, ja niitä lähdin hankkimaan BodyPump tunneilta.

Aluksi pelkäsin tankoja, painoja ja spagettikäsieni toimivuutta, mutta hyvän ystävän vanavedessä uskaltauduin tunnille.
Ohjaaja muistuttaa joka tunnin alussa, että sopiva aloituspaino on viisi kiloa. Taisin tehdä ensimmäisen tuntini kilon painoilla, ja sekin oli aivan riittävästi. Kehitystä on toki tapahtunut, mutta en edelleenkään ole rohjennut tehdä yhtäkään sarjaa viiden kilon painoilla. Lähitulevaisuudessa aion sitä kyllä kokeilla!

Pystyväthän siihen muutkin, parikymppiset spagettikäsivartiset vetävät koko tunnin ongelmitta vähintäänkin 5-7,5 kilon painoilla.

Ai niin, joku ehkä ihmettelee, missä olen luurannut koko vuoden. Jostain syystä muutaman kuukauden kirjoitustauko näyttää venähtäneen, mutta nyt olen tällä taas!

Vuoden aikana olen tehnyt uusia aluevaltauksia.

Viime syksynä juoksin elämäni ensimmäistä kertaa juoksukilpailuissa 10 kilometrin lenkin. Aika ei ollut kummoinen, mutta mielestäni ihan ok, kun kyseessä oli kaiken kaikkiaan elämäni toinen kymmenen kilometrin juoksu. Tavoitteena on ensi syksynä juosta sama matka hieman vikkelämmin. Olen myös kokeillut uusia lajeja, ja tällä hetkellä olen koukussa BodyPumpin lisäksi spinningiin. Haastavia lajeja molemmat, silla pyöräily ei ole koskaan ollut minulle se mieluisin tapa liikkua, molemmissa lajeissa kuitenkin hiki lentää, rasva palaa, ja spagettikädet saavat kyytiä.

Kommentit

  1. Satu sanoo:

    Ollaan ainakin samasta suvusta kun punnertaminen on yhtä piinaa! 🙂

    Tietääkseni tuo punnerrusvaikeus voi johtua heikkojen käsivoimien lisäksi esim. huonosta keskivartalon hallinnasta ja heikosta lapatuesta. Kummatkin yleisiä ongelmia istumatyöläisillä.

    Mulla on itse asiassa käsivarsissa nykyään jonkinlaiset muskelit, mutta läskien takia niitä ei oikein näe paitsi jos nappaa allista kiinni ja kiristää läskiä niin että lihakset tulevat näkyviin 😛

Sana on vapaa - ota kantaa ja kommentoi

*