Koko kesäkuun olen hakenut tasapainoa. Kuva: © Fotolia

Koko kesäkuun olen hakenut tasapainoa. Kuva: © Fotolia

Koko kesäkuu on ollut tasapainon hakemista. Kuun alussa kaikki oli vinksallaan: syömiset, liikkuminen ja muu tekeminen.

Nyt alkaa onneksi jo pikku hiljaa sujua.

Etsiskellessäni eilen sopivaa kuvaa tähän postaukseen tarjolla oli monta sellaista, jossa mainittiin työn ja elämän välinen tasapaino. Kuvia selatessani totesin että tasapaino on ollut hakusessa nimenomaan siksi, että yksi kolmijalkani yksi jalka – työ (eli opiskelu) – katosi yhtäkkiä alta. Kun ei ollut koulua rytmittämässä tekemisiä, en osannut ryhtyä oikein mihinkään järkevään.

Liikunnan ja syömisen sain pyörimään mallikkaasti vasta viime viikolla. Useimpien viime viikon päivien askelsaldo oli yli 10000 askelta ja aloittelin taas lihaskuntoharjoittelua.

*******

Olen yrittänyt jatkaa hissiremonti aikana hyvin käyntiin lähtenyttä porrastreeniä kiipeämällä portaat 6. kerrokseen ainakin kerran päivässä. Välillä se kyllä unohtuu ja joskus motivaatio on kadoksissa.

Eilen keksin hyvän tavan motivoida itseäni. Olen lukenut viime aikoina kirjaa jonka aiheena on yli 90-vuotiaan superseniorin ja yleisurheiljan – Olga Kotelkon – menestyksen arvoitus. Kirjassa pohditaan eri kanteilta, miksi Olgan tulokset paranivat vuosien kuluessa vaikka kaiken järjen mukaan hänen fyysisen suorituskykynsä olisi pitänyt hiljalleen heikentyä. Yksi esitetty syy oli se, että Olgan harjoitusohejlma oli sisälsi myös intensiivistä ponnistelua, ei pelkkää puutarhassa puuhastelua ja kevyitä kävelylenkkejä.

Se tieto riitti saamaan minut sängystä kun kymmenen jälkeen illalla muistin että porrastreeni oli jäänyt tekemättä. Jos kropan pitäminen toimintakunnossa vaatii myös intensiivistä harjoittelua, mikä olisi siihen parempi kuin portaiden kiipeäminen? Panin kengät jalkaan ja huristelin hissillä pohjakerrokseen ja nousin portaat ylös yhtä soittoa. Noustessani kuvittelin tietenkin olevani Olga Kotelko. 🙂

Olgasta aion kirjoittaa blogiin enemmänkin.

Kysymys: minkälaiset esikuvat saavat sinut innostumaan liikkumisesta?

Kommentit

  1. Miisa sanoo:

    Olga kuulostaa upealta esikuvalta. Itse en olekaan paljon miettinyt esikuvia, mutta hyvä ajatus pysähtyä miettimään. Näin äkkiseltään tulee mieleeni ajankohtainen Jarkko Nieminen ja Roger Federer. Perustelu: älykkäitä pelaajia, pitkäjänteisiä ja kovia tekemään töitä. Ja Jarkko N on sitkeä sissi, sillä Suomessa tennis ei ole ns päälaji. Tosin itse olen kaukana näistä esikuvistani…

Sana on vapaa - ota kantaa ja kommentoi

*