Rennosti kuntoon –blogi keskittyy käsittelemään seuraavia kysymyksiä:

  • Miten aikansa eri ruutujen äärellä viettävät ihmiset voivat pysyä terveinä ja hyväkuntoisina?
  • Onko mahdollista pudottaa painoa maltilla ja niin, että koko loppuelämä ei kulu ylimääräisten kilojen manailuun tai erilaisissa laihdutusyrityksissä? Olemme siis etsimässä lopullista vastausta painohallintaongelmiin.
  • Mikä yhteys on fyysisellä aktiivisuudella ja henkisellä hyvinvoinnilla ja tasapainolla?
  • Miten työ ja vapaa-aika pitäisi järjestää, ettemme kärsisi jatkuvista tuki- ja liikuntaelimistön vaivoista ? Tämä on erityinen kiinnostuksen aiheeni, koska neljä vuotta sitten kärsin kroonisista niska- ja hartivavaivoista, jotka tekivät elämästäni helvettiä. Siksi ergonomia on lähellä sydäntäni.

Ennenkaikkea olen kiinnostunut siiitä minkälainen tulevaisuus minua ja muita suomalaisia odottaa, jos annamme kroppiemme rapistua ilman vastaan panemista.

Blogissa on henkilökohtaisten kirjoitusten ja tuotearvioiden lisäksi kirjoituksia liikunnasta, terveellisestä ruokavaliosta, terveydestä, painonhallinnasta, mielen hyvinvoinnista, treenivaatteista ja treenivälineistä.

******

Olen 44-vuotias istumatyötä tekevä nainen pääkaupunkiseudulta. Rennosti kuntoon –blogissa pohdiskelen ratkaisuja edellä mainittuja ongelmia yritän omasta puolestani keksiä käytännön ratkaisuja yllä esittämiini ongelmiin.  Vielä tosin en ole keksinyt ratkaisua (nais)kunnan suurimpaan mysteeriin eli siihen miten pudottaa painoa pysyvästi. 🙂

Kanssani blogia kirjoittaa pikkusiskoni Hanna, joka on kahden pienen lapsen työssä käyvä perheenäiti.

Miksi blogin nimi on Rennosti kuntoon?

Pidän kovasti ravitsemusasiantuntija Patrik Borgin kirjoista.

Patrik on julkaissut kirjan nimeltä Rentoa painonhallintaa, joten päätimme että ”Rennosti kuntoon” on täydellinen nimi blogille.

Rentous viittaa siihen, että terveempää elämäntapaa ei ole tarkoitus ”suorittaa” pipo tiukalla vaan sohvasyöppö saa elää rauhallista rinnakkaiseloa (himo)kuntoilijan rinnalla – ainakin niin kauan kun se ei valtaa enemmän kuin kaksi toisen käden sormea kerralla. 🙂